Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Naleśniki z brzoskwiniami i cynamonem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 4 sztuki brzoskwinie
  • 3 łyżeczki  miodu
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 2 łyżeczki  masła
  • 1/2 łyżeczki  cynamonu
  • 2 sztuki goździki
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 1/2 szklanki  wody gazowanej
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę. Dodaj jajko, olej, mleko, sól oraz wodę i zmiksuj na jednolite ciasto. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.
  2. Brzoskwinie umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej miód z masłem oraz sokiem cytrynowym, goździkami i cynamonem. Gdy się zagotuje dodaj pokrojone brzoskwinie i smaż, aż będą miękkie, a sos zgęstnieje. Podawaj na ciepło z naleśnikami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE