Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Naleśniki z budyniem i malinami


23.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 6 sztuk jajek
  • 1/3 szklanki  cukru
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki śmietany 12%
  • 250 g  mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki  soli
    Farsz
  • 1 sztuka budyń z cukrem o smaku malinowym
  • 400 ml  mleka
  • 1 łyżka  cukru
  • 100-150 ml  śmietany kremówki
  • 300-400 g  malin
    Dodatkowo
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu, ale na 400 ml mleka.
  2. Śmietanę ubij z dodatkiem łyżki cukru. Następnie wymieszaj ją z budyniem.
  3. Ciasto naleśnikowe: Żółtka wbij do miski. Dodaj cukier i utrzyj na kogel-mogel. Następnie dodaj śmietanę, mąkę pszenną oraz sól i ponownie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki.
  4. Na naleśniki nałóż porcje budyniu oraz maliny i składaj placki w trójkąty. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE