Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Naleśniki z budyniem i malinami


23.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 6 sztuk jajek
  • 1/3 szklanki  cukru
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki śmietany 12%
  • 250 g  mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki  soli
    Farsz
  • 1 sztuka budyń z cukrem o smaku malinowym
  • 400 ml  mleka
  • 1 łyżka  cukru
  • 100-150 ml  śmietany kremówki
  • 300-400 g  malin
    Dodatkowo
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu, ale na 400 ml mleka.
  2. Śmietanę ubij z dodatkiem łyżki cukru. Następnie wymieszaj ją z budyniem.
  3. Ciasto naleśnikowe: Żółtka wbij do miski. Dodaj cukier i utrzyj na kogel-mogel. Następnie dodaj śmietanę, mąkę pszenną oraz sól i ponownie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki.
  4. Na naleśniki nałóż porcje budyniu oraz maliny i składaj placki w trójkąty. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE