Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- Ciasto
- 1 szklanka mąki
- 2 szklanki mleka
- 1/3 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 sztuki małe jajka
- olej do smażenia
- Farsz
- 6 sztuk jajek ugotowanych na twardo
- 1 główka sałaty masłowej
- majonez
- szczypiorek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Mleko wlej do miski. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, jajka oraz sól i zmiksuj na gładką masę. Z gotowego ciasta smaż na rozgrzanej patelni naleśniki.
- Farsz: Jajka obierz ze skorupek i przekrój na pół.
- Na gotowe naleśniki ułóż kilka liści sałaty oraz po dwie połówki jajka. Całość zawiń w rulonik.
- Przed podaniem gotowe naleśniki polej majonezem i oprósz posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników