Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- Ciasto
- 2 sztuki jajka
- 400 ml mleka
- 30 dag mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta cukru
- 5 łyżek keczupu
- olej
- Farsz
- 25 dag serka twarogowego
- 2 łyżki śmietany
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 pęczek szczypiorku
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Jajka ubij mikserem. Następnie dodaj mleko, mąkę, szczyptę soli oraz cukier. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Pod koniec dodaj keczup i wymieszaj. Gotowe ciasto odstaw na 15 minut. Porcjami wlewaj je na rozgrzany olej i smaż po 2 minuty z obu stron.
- Farsz: Paprykę i szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Twaróg utrzyj ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodaj do niego paprykę oraz szczypiorek, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
- Tak przygotowanym farszem posmaruj naleśniki i zwiń w roladki. Przed podaniem pokrój je na plastry.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka