Dzisiaj jest: Środa, 20.02.2019 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5836

Omelette au fromage


03.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  mleka
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 sztuka plasterek żółtego sera
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Jajko ubij z mlekiem i mąką na jednolitą masę. Masę jajeczną smaż na rozgrzanym maśle przez 2-3 minuty z każdej strony.
  2. Plasterek sera podziel na kilka mniejszych części i połóż je na połowie omletu. Drugą połową omletu przykryj ser i smaż jeszcze 2-3 minuty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE