Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Omlet z brokułami, pomidorami i serem


03.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3 sztuki duże jajka
  • 1 sztuka białko z dużego jajka
  • 1 łyżka  mleka
  • 1 szczypta  soli
  • 1/2 sztuki małego ugotowanego brokuła
  • 1 sztuka duży podłużny pomidor
  • 50 g  startego ementalera

Sposób przyrządzania:

  1. Głęboką patelnię spryskaj olejem w spray'u i rozgrzej go. Do miski wbij całe jajka. Dodaj białka, mleko, sól i ubij na pianę. Dodaj brokuł podzielony na różyczki i zamieszaj. Uzyskaną masę wylej na patelnię i rozprowadź równomiernie na całej powierzchni. Smaż, aż środek omletu będzie ścięty.
  2. Na połowie omletu rozłóż pokrojonego w plastry pomidora i posyp tartym serem. Złóż omlet na pół, zmniejsz ogień i smaż jeszcze 4 minuty. Gotowy omlet przełóż na talerz.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE