Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Omlet z dynią i brokułami


27.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 2 łyżki  mleka
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • 150 g  brokułu
  • 200 g  dyni
  • ulubione przyprawy

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj, aż zmięknie. Dopraw do smaku. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze. Dynię odsącz z nadmiaru wody.
  2. Do miski wbij jajko. Wlej mleko, dopraw do smaku solą i pieprzem i zmiksuj. Gotową masę wylej na rozgrzane masło.
  3. Na wierzch omleta wrzuć brokuły i dynię. Gdy spód ładnie się zarumieni, przerzuć go łopatką na drugą stronę. Podawaj udekorowany świeżymi ziołami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE