Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Omlet z fetą


18.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  mleka
  • 1 łyżka  mąki
  • 10 dag  fety
  • 1 sztuka pełna łyżka pokrojonych oliwek
  • 1 łyżeczka  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  roztopionego masła

Sposób przyrządzania:

  1. Połowę sera zetrzyj na tarce o dużych oczkach, pozostały pokrój w plasterki.
  2. Jajka wbij do miski, ubij trzepaczką. Nie przerywając ubijania dodaj mąkę, mleko i przyprawy.
  3. Na koniec wrzuć natkę, starty ser i oliwki. Dokładnie wymieszaj.
  4. Na patelni rozgrzej masło, wylej masę, smaż przez minutę, rozsyp kostkę sera, smaż jeszcze 3 minuty.
  5. W całości przenieś omlet na talerz. Podawaj gorący.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE