Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2019 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Omlet z grzybami


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • sól
  • 1 łyżka  oleju
    Farsz
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka ugotowany ziemniak
  • 30 dag  świeżych lub mrożonych grzybów
  • 2 łyżki  startego sera
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniak i cebulę pokrój w kostkę, grzyby w paseczki. Mocno obsmaż wszystko na maśle.
  2. Jajka zmiksuj ze śmietaną. Dopraw do smaku solą.
  3. Na patelni rozgrzej olej, wylej masę jajeczną. Smaż na małym ogniu minutę. Następnie równomiernie rozprowadź najpierw ser, a później farsz grzybowy. Nakryj pokrywką i smaż jeszcze 4 minuty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE