Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Omlet z grzybami


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • sól
  • 1 łyżka  oleju
    Farsz
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka ugotowany ziemniak
  • 30 dag  świeżych lub mrożonych grzybów
  • 2 łyżki  startego sera
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniak i cebulę pokrój w kostkę, grzyby w paseczki. Mocno obsmaż wszystko na maśle.
  2. Jajka zmiksuj ze śmietaną. Dopraw do smaku solą.
  3. Na patelni rozgrzej olej, wylej masę jajeczną. Smaż na małym ogniu minutę. Następnie równomiernie rozprowadź najpierw ser, a później farsz grzybowy. Nakryj pokrywką i smaż jeszcze 4 minuty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE