Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Omlet z rodzynkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  rodzynków
  • 2 łyżki  cukru
  • cukier waniliowy

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka roztrzep z mąką i cukrem waniliowym. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i wlej na nie masę jajeczną. Usmaż z jednej strony, po czym odwróć.
  2. Smażony omlet po 2-3 minutach rozerwij na kawałki dwoma widelcami. Dodaj pozostałe masło, cukier i rodzynki. Trzymaj na ogniu, dopóki cukier się lekko nie skarmelizuje.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE