Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Omlet z ziemniakami


16.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 1 łyżka  mleka
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka pomidor
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki i marchewkę obierz, gotuj 15 minut w osolonej wodzie. Odstaw do przestygnięcia i pokrój w słupki. Pomidora sparz, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę oczyść, pokrój w słupki.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj ziemniaki, marchew, paprykę i pomidora. Całość krótko przesmaż doprawiając solą oraz pieprzem.
  3. Jajka ubij z mlekiem, dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz szczyptę soli i pieprzu. Masę wylej na smażące się warzywa. Smaż wszystko pod przykryciem do czasu, aż wierzch będzie ścięty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE