Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Omlet z ziemniakami


16.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 1 łyżka  mleka
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka pomidor
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki i marchewkę obierz, gotuj 15 minut w osolonej wodzie. Odstaw do przestygnięcia i pokrój w słupki. Pomidora sparz, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę oczyść, pokrój w słupki.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj ziemniaki, marchew, paprykę i pomidora. Całość krótko przesmaż doprawiając solą oraz pieprzem.
  3. Jajka ubij z mlekiem, dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz szczyptę soli i pieprzu. Masę wylej na smażące się warzywa. Smaż wszystko pod przykryciem do czasu, aż wierzch będzie ścięty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE