Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Ciasto
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki orkiszowej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta kurkumy
- 1 sztuka jajko
- 1 szklanka wody mineralnej wysoko nasyconej
- 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- Farsz
- 100 g kiszonej kapusty z marchewką
- 200 g pieczarek
- 1/2 sztuki większej cukinii
- kawałek pora
- 5 łyżek krojonych pomidorów z puszki
- olej rzepakowy
- sok z cytryny
- pieprz czarny grubo mielony
- czerwona papryka ostra
- sos sojowy
- 50 g sera pleśniowego camembert
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miski i zmiksuj. Odstaw.
- Farsz: Kiszoną kapustę i pieczarki drobno pokrój, a cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por pokrój w półplasterki. Wrzuć wszystko na patelnię i duś na małym ogniu przez 10 minut. Wlej odrobinę oleju rzepakowego, sok z cytryny oraz dodaj pomidory. Wymieszaj i dopraw do smaku.
- Wlej na patelnię odrobinę oleju i usmaż naleśniki.
- Na każdym naleśniku ułóż plaster sera camembert, rozsmaruj na połowie farsz i zwiń w rulon. POdgrzewaj na suchej patelni. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka