Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Orzechowe warzywa


11.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  różyczek brokułu
  • 30 dag  różyczek kalafiora
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 20 dag  liści szpinaku
  • 1/2 łyżeczki  czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki  mielonej gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki  kolendry
  • 1/2 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 4 łyżki  masła orzechowego
  • 1 łyżka  masła
  • 4 łyżki  tłuczonych orzeszków ziemnych
  • 3-4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak przebierz, paprykę pokrój w paski. Warzywa posyp mieszanką przypraw. Gotuj na parze przez 15-20 minut. Polej roztopionym masłem, posyp orzeszkami i natką. Podawaj z razowym pieczywem, zieloną sałatą i pomidorami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE