Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Panierowany seler w sosie serowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  selera korzeniowego
  • 150 g  solonych orzeszków ziemnych
  • 100 g  sera żółtego
  • 3 sztuki żółtka
  • 4 łyżki  masła
  • 1 szklanka  mleka
  • 5 łyżek  mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Seler oczyść, pokrój w cienkie plasterki. Włóż do osolonego wrzątku i gotuj przez 8 minut. Seler odsącz zachowując wywar. Orzeszki ziemne posiekaj. Żółtka rozkłóć. Plastry selera panieruj w 3 łyżkach mąki, żółtkach i na końcu w orzeszkach.
  2. Z pozostałej mąki i 2 łyżek masła zrób zasmażkę. Dolewaj mleko oraz odłożony wywar, cały czas mieszając. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
  3. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach, dodaj do sosu, Dopraw do smaku i wymieszaj. Kotlety selerowe usmaż na pozostałym maśle. Podawaj polane sosem serowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE