Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Papryki faszerowane fetą


12.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki żółte papryki
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 200 g  kaszy jęczmiennej
  • 140 g  sera feta
  • 16 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 16 sztuk zielonych oliwek
  • 2 ząbki  czosnku
  • listki bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z nasion. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidorki i oliwki pokrój na połówki. Fetę pokrój w kostkę.
  2. Kaszę dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wymieszaj z pokrojonymi pomidorkami i oliwkami. Przygotowanym farszem wypełnij połówki papryk.
  3. Tak przygotowane papryki zapiekaj 20 minut w 180 st. C. Przed podaniem posyp papryki kostkami sera feta i udekoruj bazylią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE