Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pasta ajvar


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 kg  czerwonej papryki
  • 20 g  mielonej papryki chili
  • 500 g  cukru
  • 1 szklanka  oleju
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki octu 10%
  • 2 główki  czosnku
  • 600 g  koncentratu pomidorowego 30%
  • 80 g  soli
  • 7 sztuk liści laurowych
  • 7 sztuk ziaren ziela angielskiego

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz, obierz i oczyść z nasion. Czosnek podziel na ząbki i obierz. Papryki i czosnek zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, olej, chili, sól, cukier, ocet i koncentrat. Wymieszaj i gotuj przez 15 minut.
  2. Po tym czasie wyjmij liście i ziele. Resztę zmiksuj na gładką masę. Gotową pastę przełóż do wyparzonych słoików. Pasteryzuj przez 20 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE