Dzisiaj jest: Niedziela, 18.02.2018 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Pasztet z cukinii


08.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki średnie cukinie
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 3 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  oleju
  • natka pietruszki
  • 2 łyżeczki  curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, obierz ze skórki, wydrąż i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukinię solą, przełóż na sito i odstaw na 10 minut do odsączenia soku.
  2. Marchew umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokrój w drobne kawałki. Natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj.
  3. Warzywa i natkę wymieszaj w misce. Dodaj jajka, olej, bułkę tartą, curry, sól oraz pieprz. Zagnieć masę.
  4. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę warzywną. Wierzch wygładź łyżką. Piecz 60 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE