Dzisiaj jest: Czwartek, 16.08.2018 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Pasztet z cukinii


08.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki średnie cukinie
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 3 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  oleju
  • natka pietruszki
  • 2 łyżeczki  curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, obierz ze skórki, wydrąż i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukinię solą, przełóż na sito i odstaw na 10 minut do odsączenia soku.
  2. Marchew umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokrój w drobne kawałki. Natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj.
  3. Warzywa i natkę wymieszaj w misce. Dodaj jajka, olej, bułkę tartą, curry, sól oraz pieprz. Zagnieć masę.
  4. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę warzywną. Wierzch wygładź łyżką. Piecz 60 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE