Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pasztet z soczewicy z marchewką


28.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 200 g  czerwonej soczewicy
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki jajka
  • 4 łyżki  oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz
  • curry

Sposób przyrządzania:

  1. Soczewicę ugotuj do miękkości. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę z marchewką. Po 10 minutach dopraw do smaku solą, pieprzem i curry.
  3. Soczewicę odsącz i dodaj do cebuli. Wbij jajka i dokładnie wymieszaj. Uzyskaną masę wyłóż do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.Piecz 35-45 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE