Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pasztet z soczewicy z marchewką


28.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 200 g  czerwonej soczewicy
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki jajka
  • 4 łyżki  oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz
  • curry

Sposób przyrządzania:

  1. Soczewicę ugotuj do miękkości. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę z marchewką. Po 10 minutach dopraw do smaku solą, pieprzem i curry.
  3. Soczewicę odsącz i dodaj do cebuli. Wbij jajka i dokładnie wymieszaj. Uzyskaną masę wyłóż do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.Piecz 35-45 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE