Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Patisony nadziewane pieczarkami zapiekane w beszamelu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 sztuk szkl. bulionu
  • 1 szklanka  kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki  mąki
  • 2 łyżki  masła
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 8 sztuk niedużych patisonów
  • 2 sztuki torebki ryżu
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka puszka groszku
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag  pieczarek
  • olej
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 10 dag  startego żółtego sera

Sposób przyrządzania:

  1. Patisony umyj, odkrój wierzchy i wydrąż. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i osącz na sitku. Pokrojone w plasterki pieczarki podsmaż razem z posiekaną cebulą. Dodaj pokrojone w drobną kostkę papryki. Podsmaż, wymieszaj z ryżem, groszkiem, 2 łyżkami natki i serem. Dopraw do smaku. Masą wypełnij patisony i przełóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Masło rozgrzej, posyp mąką i zasmaż. Wymieszaj z bulionem, śmietaną i mlekiem. Zagotuj, dopraw i dodaj resztę natki. Podlej patisony tak przygotowanym sosem. Piecz 40 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE