Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pęczak ze śliwkami i miodem


23.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pęczak ze śliwkami i miodem to przepis na smaczne i aromatyczne danie wegetariańskie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kasza pęczak
  • 1 łyżka  masło
  • 250 g  śliwki
  • 2 łyżki  miód
  • cynamon
    do smaku
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
    gęsty

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę opłucz i zalej 2 szklankami wody. Następnie gotuj na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn, często mieszając.
  2. Śliwki umyj, odstaw do ocieknięcia. Następnie owoce przekrój na pół, usuń pestki i pokrój na kawałki.
  3. Śliwki podsmaż na rozgrzanym maśle, mieszając. Połącz z cynamonem oraz miodem.
  4. Do miseczek wyłóż ugotowaną kaszę oraz podsmażone śliwki wraz z pozostałym sosem. Potrawę podawaj udekorowaną kleksem jogurtu naturalnego.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE