Dzisiaj jest: Wtorek, 21.08.2018 Imieniny: Joanny i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Pieczarki duszone z porem


15.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 30 dag  małych pieczarek
  • 1 sztuka duży por
  • 3/4 szklanki  śmietany 18%
  • 3/4 szklanki  bulionu warzywnego
  • 3 łyżki  mąki
  • papryka ostra mielona
  • gałka muszkatołowa
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • 5 łyżek  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść i podsmaż przez 3 minuty w garnku na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj oczyszczonego, pokrojonego w plastry pora i smaż jeszcze 5 minut.
  2. Całość oprósz mąką. Dodaj bulion, śmietanę oraz tymianek, wymieszaj. Duś wszystko pod przykryciem przez 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. Wymieszaj.
  3. Tak przygotowaną potrawkę podawaj z makaronem ugotowanym al dente lub kaszą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE