Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczarki faszerowane orzechami i szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pieczarki faszerowane orzechami i szpinakiem można przygotować również na grillu. Danie najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 8 - 12 osób


Składniki

  • 12 sztuk  pieczarki
  • 1 garść  szpinak
    liście
  • 1/2 sztuki  papryka czerwona
  • 1/2 sztuki  papryka zielona
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 szklanka  orzechy nerkowca
  • 1 łyżeczka  płatki drożdżowe
  • sól
    do smaku
  • pieprz ziołowy
    do smaku
  • 1 łyżka  oliwa z oliwek
  • papryka (przyprawa)
    ostra, do smaku
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 szczypta  przyprawa uniwersalna
  • 1 łyżka  sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Orzechy razem z płatkami drożdżowymi i sokiem z cytryny zmiksuj w blenderze. Dopraw do smaku solą, przyprawą uniwersalną, pieprzem ziołowym, ostrą papryką w proszku oraz startym czosnkiem.
  2. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Cebulę oraz szpinak oczyść, drobno posiekaj i dodaj do pokrojonej papryki. Na koniec dorzuć zmiksowane orzechy.
  3. Pieczarki obierz, umyj, osusz i wydrąż. Wypełnij kapelusze przygotowanym farszem. Oprósz solą i ułóż na posmarowanej oliwą blasze. Piecz 40 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE