Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Pieczarki w śmietanie


31.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 40 dag  pieczarek
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 sztuki selera
  • 1 szklanka  śmietany
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • tymianek
  • papryka mielona
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść, przekrój na połówki. Marchew, pietruszkę, ziemniaki i seler oczyść i pokrój. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pieczarki i warzywa. Smaż wszysko przez 5 minut.
  2. Następnie podlej wszystko szklanką wrzącej wody lub bulionu. Dodaj posiekany czosnek, paprykę, tymianek, sól i pieprz. Duś na małym ogniu przez 30 minut.
  3. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i śmietanę (najlepiej rozmieszaną z łyżką mąki). Chwilę podgotuj. Przed podaniem udekoruj gałązką ziół.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE