Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczarki w śmietanie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 40 dag  pieczarek
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 sztuki selera
  • 1 szklanka  śmietany
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • tymianek
  • papryka mielona
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść, przekrój na połówki. Marchew, pietruszkę, ziemniaki i seler oczyść i pokrój. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pieczarki i warzywa. Smaż wszysko przez 5 minut.
  2. Następnie podlej wszystko szklanką wrzącej wody lub bulionu. Dodaj posiekany czosnek, paprykę, tymianek, sól i pieprz. Duś na małym ogniu przez 30 minut.
  3. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i śmietanę (najlepiej rozmieszaną z łyżką mąki). Chwilę podgotuj. Przed podaniem udekoruj gałązką ziół.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE