Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczarki z porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  średnich świeżych pieczarek
  • 1 sztuka por
  • 2-3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  suszonego majeranku
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki obierz, oprósz solą i pieprzem. Pora pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj z pieczarkami. Ułóż w parowarze lub na sitku w naczyniu z gotującą się wodą. Gotuj 20-25 minut.
  2. Przed podaniem polej sosem z oliwy, majonezu i majeranku. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Serwuj z pieczywem i świeżymi pomidorami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE