Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 40 dag średnich świeżych pieczarek
- 1 sztuka por
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka suszonego majeranku
- sól
- pieprz ziołowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki obierz, oprósz solą i pieprzem. Pora pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj z pieczarkami. Ułóż w parowarze lub na sitku w naczyniu z gotującą się wodą. Gotuj 20-25 minut.
- Przed podaniem polej sosem z oliwy, majonezu i majeranku. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Serwuj z pieczywem i świeżymi pomidorami.
Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację