Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczarki zapiekane z farszem chlebowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  pieczarek
  • 200 g  jasnego pieczywa
  • 50 g  cebuli
  • kilka suszonych pomidorów w oliwie
  • suszona bazylia
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczywo drobno pokrusz. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Suszone pomidory pokrój i wymieszaj razem z pieczywem oraz cebulą. Wlej 2 łyżki oliwy ze słoika z pomidorami. Dopraw solą, pieprzem i bazylią.
  2. Z pieczarek odkrój nóżki oraz blaszki. Posmaruj je na zewnątrz oliwą ze słoika z pomidorami i powstałe wgłębienia wypełnij farszem chlebowym.
  3. Zapiekaj w temperaturze 180 st. C, aż się zrumienią.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE