Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczarkowe jajeczka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pieczarkowe jajeczka to smaczne i szybkie do przygotowania danie. Jajka można udekorować rzeżuchą. Przepis na Wielkanoc.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk  jajka
  • 7 sztuk  pieczarki
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 łyżki  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 pęczek  szczypior

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone pieczarki, wymieszaj i smaż razem, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
  2. Przestudzony farsz zmiksuj na gładką masę.
  3. Jajka ugotuj na twardo. Wystudź, obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka, dodaj do pieczarkowego farszu i dokładnie wymieszaj.
  4. Z uzyskanego farszu jajeczno-pieczarkowego formuj kulki i wypełnij nimi ugotowane białka. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE