Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pieczone warzywa z fetą


25.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 650 g  włoszczyzny
  • 3 sztuki marchewki
  • 1 sztuka por
  • 2 sztuki buraki
  • 4 ząbki  czosnku
  • 180 g  sera sałatkowo-kanapkowego
  • 4 łyżki  oleju
  • 200 g  jogurtu typu greckiego
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki gałązki natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj i obierz. Seler oraz buraki pokrój w plastry, natomiast pietruszki, marchew oraz pory przekrój wzdłuż na 4 części.
  2. Warzywa rozłóż na blasze, skrop olejem i zapiekaj 20-25 minut w 190 st. C. Uważaj, by warzywa się nie rozgotowały.
  3. Gorące warzywa posyp pokruszonym serem i posiekaną natką, oprósz pieprzem. Podawaj z gęstym greckim jogurtem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE