Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczone warzywa z fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 650 g  włoszczyzny
  • 3 sztuki marchewki
  • 1 sztuka por
  • 2 sztuki buraki
  • 4 ząbki  czosnku
  • 180 g  sera sałatkowo-kanapkowego
  • 4 łyżki  oleju
  • 200 g  jogurtu typu greckiego
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki gałązki natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj i obierz. Seler oraz buraki pokrój w plastry, natomiast pietruszki, marchew oraz pory przekrój wzdłuż na 4 części.
  2. Warzywa rozłóż na blasze, skrop olejem i zapiekaj 20-25 minut w 190 st. C. Uważaj, by warzywa się nie rozgotowały.
  3. Gorące warzywa posyp pokruszonym serem i posiekaną natką, oprósz pieprzem. Podawaj z gęstym greckim jogurtem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE