Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka cebula
- 1 szklanka kukurydzy konserwowej
- 5 sztuk średniej wielkości ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 3 plastry sera gouda
- 2 łyżki oliwy
- 1 szklanka kuskusu
- sól
- pieprz cayenne
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu. Paprykę oczyść z nasion i razem z cebulą pokrój w cienkie paski. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Kukurydzę odsącz z zalewy.
- Tak przygotowane warzywa włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Oprósz wszystko solą oraz pieprzem i wymieszaj. Piecz 15-20 minut w temperaturze 180 st. C. Dwie minuty przed końcem pieczenia ułóż na wierzchu plastry sera.
- Na talerz wyłóż kuskus. Na wierzchu ułóż pieczone warzywa.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka