Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Pieczone ziemniaczki z serowym farszem


25.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pieczone ziemniaczki z serowym farszem będą doskonałym dodatkiem do dań mięsnych. By nie marnować wydrążonego miąższu można go wymieszać z farszem serowo-śmietanowym.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  ziemniaki
    duże
  • 100 g  ser feta
  • 3 łyżki  śmietana kwaśna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 pęczek  szczypior
  • 1 łyżeczka  masło

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie z wierzchu każdego ziemniaka odetnij cienki plaster i wydrąż łyżeczką miąższ.
  2. Fetę pokrusz do miski. Dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj. Powstałą masą napełnij wydrążone ziemniaki.
  3. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Naczynie żaroodporne wysmaruj 1 łyżeczką masła i ułóż w nim nafaszerowane ziemniaki. Piecz 15 minut w 200 st. C.
  4. Po tym czasie wyjmij ziemniaki. Przed podaniem dopraw je pieprzem i posyp szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE