Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Pieczone ziemniaczki z sosem jogurtowym


15.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże ziemniaki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  jogurtu typu greckiego
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • skórka starta z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, pokrój w ósemki. Skrop warzywa oliwą i posyp solą, pieprzem, tymiankiem oraz rozmarynem. Wymieszaj i rozłóż na blasze. Piecz 30 minut w 200 st. C.
  2. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny oraz posiekanymi koperkiem i szczypiorkiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Pieczone ziemniaki podawaj z jogurtem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE