Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi razowe z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pierogi razowe z pieczarkami najlepiej podawać z podsmażoną cebulką.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto:
  • 150 g  mąka razowa
  • 150 g  mąka pszenna
  • 1 sztuka  jajka
  • 1 łyżka  masło
  • woda
    Farsz:
  • 300 g  pieczarki
  • 2 sztuki  jajka
  • 200 g  cebula
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • olej
    do smażenia
  • masło
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mąki pszenną i razową przesyp do miski. Dodaj jajko, 1 łyżkę miękkiego masła i tyle ciepłej wody, aby dało się zagnieść elastyczne ciasto.
  2. 2 jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki obierz, usmaż na maśle. Cebule obierz, posiekaj i również podsmaż. Pieczarki posiekaj, wymieszaj z cebulą i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj jajka, wymieszaj.
  3. Ciasto rozwałkuj na cienki placek, wytnij szklanką krążki. Na każdym placuszku ułóż porcję nadzienia i zlep brzegi formując pierogi. Gotuj w osolonej wodzie, aż wypłyną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE