Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pierogi ruskie z twarogiem i ziemniakami


10.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 1 sztuka jajko
  • 3/4 szklanki  ciepłej wody
  • 1 szczypta  soli
  • 1 łyżka  oleju
    Farsz
  • 200 g  białego półtłustego sera
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka mała cebula
  • 2 łyżki  oliwy
    Dodatkowo
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Na stolnicę wysyp mąkę i zrób w niej wgłębienie. Do środka wbij jajko, wsyp sól i przemieszaj nożem. Wlej wodę i olej. Zagnieć ciasto, przełóż je do miski, zakryj talerzem i odstaw na 60 minut.
  2. Farsz: Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonym wrzątku. Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oliwie. Ser zmiel razem z ziemniakami. Dodaj cebulę i dopraw solą oraz pieprzem.
  3. Pierogi ruskie: Ciasto cienko rozwałkuj, wytnij z niego za pomocą szklanki kółka. Na każdym kole ułóż łyżeczką farsz i zlepiaj brzegi tak, aby powstały pierogi. Tak przygotowane pierogi gotuj w osolonym wrzątku przez 5 minut, od momentu wypłynięcia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE