Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi z bakaliami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 200 g  mąki
  • 200 g  masła
  • 200 g  serka kremowego
  • 2 sztuki jabłka
  • 3 łyżki  rodzynek
  • 4 łyżki  suszonej żurawiny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka  brązowego cukru
  • cynamon
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Z mąki, serka i masła zagnieć ciasto. Włóż je do lodówki.
  2. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, wymieszaj z bakaliami, sokiem cytrynowym, cukrem i przyprawami. Z farszu odciśnij nadmiar soku.
  3. Ciasto rozwałkuj, wycinaj z niego szklanką nieduże kółka. Nakładaj farsz, zlepiaj pierogi. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w 220 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE