Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Pierogi z bryndzą i oscypkiem


16.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  oleju
  • 1/2 szklanki  wody
    Farsz
  • 20 dag  bryndzy
  • 10 dag  oscypka
  • 10 dag  mielonego tłustego twarogu
  • 10 sztuk cm pora
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej do miski. Dodaj jajko, szczyptę soli, 1/2 szklanki wody wymieszanej z olejem. Zagnieć gładkie elastyczne ciasto, przykryj je i odstaw na 30 minut.
  2. Pora pokrój w cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle.
  3. Bryndzę wymieszaj ze startym na tarce o drobnych oczkach oscypkiem, twarogiem i porem. Następnie dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  4. Ciasto cienko rozwałkuj, wycinaj szklanką krążki i na środek każdego nałóż serowy farsz. Zlepiaj brzegi formując zgrabne pierożki. Tak przygotowane pierogi gotuj w osolonym wrzątku. Gdy wypłyną gotuj jeszcze 2-3 minuty. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj polane tłuszczem z podsmażonym boczkiem i cebulką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE