Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pierogi z fasolą i orzechami włoskimi


11.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 40 dag  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 3/4 szklanki  letniej wody
  • sól
    Farsz
  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 1 sztuka cebula
  • 4 łyżki  posiekanych orzechów włoskich
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 łyżka  oleju
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • uprażone orzechy włoskie

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj jajka, wodę i szczyptę soli. Zagnieć elastyczne ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw na 30 minut.
  2. Fasolę osącz, rozgnieć widelcem. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Podsmażoną cebulę dodaj do fasoli razem z posiekanymi orzechami, jajkiem i bułką tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem i wymieszaj.
  3. Ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy, wycinaj szklanką koła. Na każdy krążek nałóż porcję farszu fasolowo-orzechowego. Brzegi mocno sklej formując pierogi.
  4. Tak przygotowane pierogi gotuj w osolonym wrzątku, do momentu aż wypłyną. Następnie odcedź. Podawaj gorące polane masłem i posypane uprażonymi orzechami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE