Dzisiaj jest: Czwartek, 22.02.2018 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pierogi z jagodami


06.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 sztuki i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 100-150 ml  ciepłej wody
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szczypta  soli
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżka  miękkiego masła
    Farsz
  • 300 g  świeżych jagód
  • 1 łyżka  mąki
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę wysyp na stolnicę, wbij jajko, dodaj masło, sól, cukier i wodę. Dokładnie wyrób. Odstaw na chwilę, aby odpoczęło.
  2. Farsz: Jagody umyj, osusz, oprósz lekko mąką i cukrem.
  3. Pierogi z jagodami: Ciasto na pierogi cienko rozwałkuj, wykrój szklanką kółka. Na środek każdego kółka kładź łyżeczkę jagód, posyp ją odrobiną cukru i zlep brzegi ciasta.
  4. Pierogi gotuj w lekko osolonym wrzątku. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE