Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi z kaszą gryczaną i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 200 g  kaszy gryczanej
  • 1 sztuka cebula
  • 125 g  sera białego
  • sól
  • 3 łyżki  oleju + do smażenia
  • 4 łyżki  śmietany
    Ciasto
  • 1 szklanka  mleka
  • sól
  • 3 szklanki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj mleko, jajko, szczyptę soli, olej i 1 szklankę ciepłej wody. Zagnieć ciasto.
  2. Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i przełóż do miski. Dodaj ser, wlej olej i wymieszaj.
  3. Ciasto rozwałkuj, wytnij z niego szklanką krążki. Na każdy z nich nałóż farsz i sklejaj brzegi ciasta formując pierogi. Gotowe pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj przez 4 minuty od wypłynięcia. Pierogi podsmaż i udekoruj zieleniną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE