Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pierogi z kiszoną kapustą i cebulką


08.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 3 sztuki i 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 szklanka  letniej wody
  • 50 g  masła
    Farsz
  • 500 g  kiszonej kapusty
  • 2 sztuki cebule
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiej. Dodaj żółtko, szczyptę soli i tyle wody, aby zagnieść elastyczne, gładkie ciasto. Pod koniec zagniatania dodaj miękkie masło i zagnieć. Gotowe ciasto przykryj ściereczką.
  2. Farsz: Kapustę odciśnij z soku, posiekaj, zalej niewielką ilością wody. Ugotuj do miękkości. Cebule posiekaj, podsmaż na maśle. Dodaj do kapusty, wymieszaj, przypraw.
  3. Pierogi z kapustą: Ciasto rozwałkuj partiami na cienki placek, wycinaj szklanką krążki. Na każdym krążku ułóż porcję farszu, zlep brzegi. Gotuj partiami w osolonej wodzie. Przed podaniem podsmaż.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE