Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pierogi z truskawkami, różą i migdałami


20.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 4 szklanki  mąki pszennej
  • 1 szklanka  wody
  • 2 sztuki jajka
  • 1/4 łyżeczki  soli
    Farsz
  • truskawki
  • płatki migdałów
  • konfitura z owoców róży

Sposób przyrządzania:

  1. Truskawki umyj, osusz, usuń szypułki, a większe owoce przekrój na pół. Płatki migdałów upraż na suchej patelni.
  2. Mąkę wsyp do miski. Dodaj jajka, sól i zagnieć ciasto. Podziel je na dwie części, jedną owiń folią spożywczą, a drugą cienko rozwałkuj.
  3. Z ciasta wycinaj szklanką kółka, ułóż na środku każdego truskawkę, kilka płatków migdałowych i trochę konfitury. Sklej brzegi ciasta formując pierożki.
  4. Gotowe pierogi gotuj w osolonym wrzątku przez kilka minut od wypłynięcia. Podawaj polane śmietaną i posypane cukrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE