Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi z twarogiem na słono


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki
  • 3/4 szklanki  gorącej wody
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
    Farsz
  • 1 kostka  twarogu
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 sztuka żółtko
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • masło

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę wysyp na blat i zrób w niej dołek. Do środka wlej gorącą wodę. Zagnieć ciasto. Następnie dodaj olej, szczyptę soli i dobrze wyrób ciasto. Odstaw na chwilę.
  2. Farsz: Twaróg wymieszaj z żółtkiem i drobno posiekaną cebulą. Dopraw masę do smaku solą i pieprzem.
  3. Ciasto rozwałkuj na cienki placek i wycinaj z niego szklanką koła. Na środku każdego okręgu połóż łyżeczką farsz i sklej dokładnie brzegi formując pierogi.
  4. Gotowe pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj przez 2 minuty od wypłynięcia.
  5. Pierogi podawaj podsmażone na rozgrzanym maśle.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE