Dzisiaj jest: Środa, 20.11.2019 Imieniny: Feliksa i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pierożki serowe


22.02.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pierożki serowe można podawać gorące, polane masłem i posypane cukrem lub na zimno ze śmietaną i sosem owocowym.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto:
  • 300 g  mąka pszenna
  • 1/2 szklanki  mleko
  • 1 szczypta  sól
    Farsz:
  • 500 g  twaróg półtłusty
  • 50 g  cukier
  • 1 łyżeczka  cukier waniliowy
  • 2 sztuki  żółtko z jajka
    Dodatkowo:
  • 1 sztuka  jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Jajko wbij do miski i rozkłóć. Ser zmiel, dodaj żółtka, 1/2 jajka, cukier i cukier waniliowy. Wymieszaj.
  2. Z mąki, połowy jajka i szczypty soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na cienki placek i szklanką wytnij krążki. Na każdy placuszek nałóż serowy farsz, zlep brzegi formując pierożki.
  3. Gotowe pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE