Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pikantne patisony z pomidorkami i kaparami


07.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki patisony
  • 1 szczypta  mielonej ostrej papryki
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • 1 łyżka  soli
  • 2 łyżki  oleju
    Dodatkowo
  • 6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 12 sztuk marynowanych owoców kaparów

Sposób przyrządzania:

  1. Patisony umyj, osusz i pokrój w 1-centymetrowe plastry. Oprósz solą i odstaw, by puściły sok. Następnie osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Mąkę wymieszaj z ostrą papryką i obtocz w niej patisony. Smaż je na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około minutę. Następnie zdejmij pokrywkę i smaż, aż się zrumienią. Podawaj z pomidorkami i kaparami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE