Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pilaw z grzybami i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pilaw z grzybami i serem można przygotować również w wersji mięsnej, dodając do dania np. odrobinę baraniny.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  ryż biały
  • 1/2 sztuki  por
  • 2 sztuki  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 300 g  pieczarki
  • 150 g  ser feta
  • 100 g  szpinak
    liście
  • 2 gałązki  natka pietruszki
  • 2 łyżki  olej rzepakowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedź.
  2. Cebule obierz, pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na mniejsze kawałki. Por oczyść, pokrój w słupki. Szpinak opłucz, osusz. Czosnek i natkę drobno posiekaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj czosnek z pieczarkami i smaż wszystko przez 4 minuty. Po tym czasie dodaj ryż, podlej 1/2 szklanki ciepłej wody i dopraw solą. Gotuj przez 5 minut. Dodaj szpinak oraz natkę i gotuj, aż ryż wchłonie cały płyn.
  4. Gotowy pilaw przełóż do miseczek, posyp pokruszoną fetą i oprósz pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE