Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Pizza z fenkułem i pomidorami


16.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 13 dag  mąki pszennej
  • 13 dag  mąki pełnoziarnistej
  • 2 dag  suszonych drożdży
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • 2 sztuki fenkuły
  • 1 sztuka pomidor
  • 10 dag  śmietany kremówki
  • biały mielony pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę pszenną wsyp do miski. Dodaj drożdże, cukier oraz łyżeczkę soli. Następnie, stopniowo dodając mąkę pełnoziarnistą, zagniataj ciasto. Gdy już będzie elastyczne, odstaw je do wyrośnięcia na 20 minut.
  2. Fenkuły oczyść i pokrój w cienkie plasterki. Pomidor umyj i pokrój w kostkę.
  3. Ciasto rozwałkuj i wyłóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Ciasto posmaruj śmietaną i ułóż na nim pokrojony fenkuł, a na nim kawałki pomidora. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem.
  4. Tak przygotowaną pizzę odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie piecz pizzę przez 20 minut w temperaturze 230 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE