Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Pizza z fenkułem i pomidorami


16.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 13 dag  mąki pszennej
  • 13 dag  mąki pełnoziarnistej
  • 2 dag  suszonych drożdży
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • 2 sztuki fenkuły
  • 1 sztuka pomidor
  • 10 dag  śmietany kremówki
  • biały mielony pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę pszenną wsyp do miski. Dodaj drożdże, cukier oraz łyżeczkę soli. Następnie, stopniowo dodając mąkę pełnoziarnistą, zagniataj ciasto. Gdy już będzie elastyczne, odstaw je do wyrośnięcia na 20 minut.
  2. Fenkuły oczyść i pokrój w cienkie plasterki. Pomidor umyj i pokrój w kostkę.
  3. Ciasto rozwałkuj i wyłóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Ciasto posmaruj śmietaną i ułóż na nim pokrojony fenkuł, a na nim kawałki pomidora. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem.
  4. Tak przygotowaną pizzę odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie piecz pizzę przez 20 minut w temperaturze 230 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE