Dzisiaj jest: Wtorek, 28.01.2020 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Placek ziemniaczany z kolorową papryką


19.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk dużych ziemniaków
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
    Dodatkowo
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1 sztuka jajko
  • 3 plastry  żółtego sera

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Dodaj mąkę, jajko oraz przyprawy. Wyrób na jednolitą masę i smaż z niej placki na rozgrzanej oliwie.
  2. Papryki umyj, pokrój w kostkę. Jajko roztrzep, dodaj przyprawy oraz paprykę i wylej na smażący sie placek. Smaż 15 minut na małym ogniu. Na wierzchu ułóż ser i delikatnie przekręć na drugą stronę. Chwilę podsmażaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE