Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placek ziemniaczany z kolorową papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk dużych ziemniaków
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
    Dodatkowo
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1 sztuka jajko
  • 3 plastry  żółtego sera

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce. Dodaj mąkę, jajko oraz przyprawy. Wyrób na jednolitą masę i smaż z niej placki na rozgrzanej oliwie.
  2. Papryki umyj, pokrój w kostkę. Jajko roztrzep, dodaj przyprawy oraz paprykę i wylej na smażący sie placek. Smaż 15 minut na małym ogniu. Na wierzchu ułóż ser i delikatnie przekręć na drugą stronę. Chwilę podsmażaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE