Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Placek ziemniaczany z mrożonką i pieczarkami


05.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 400 g  mrożonych warzyw
  • 30 dag  pieczarek
  • 5 sztuk dużych ziemniaków
  • 1/2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mrożone warzywa zblanszuj w niewielkiej ilości osolonej wody, odcedź(zachowaj 1/2 szklanki wywaru).
  2. Na patelni rozgrzej łyżkę tłuszczu, wrzuć warzywa, obsmaż. Następnie dodaj pokrojone w plastry pieczarki i jeszcze chwilę podsmaż.
  3. Na patelni rozgrzej łyżkę tłuszczu. Dodaj mąkę i zrób zasmażkę. Następnie rozprowadź ją zachowanym wywarem, wlej do farszu i wymieszaj.
  4. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Zetrzyj także obraną cebulę.
  5. Do masy ziemniaczano-cebulowej dodaj mąkę, jajko, sól oraz pieprz i dobrze wymieszaj.
  6. Usmaż 3 duże placki. Na każdy wyłóż 1/3 farszu, przykryj pokrywką i jeszcze chwilę podgrzewaj. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE