Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Placki cytrynowe


13.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  mąki
  • 2 łyżki  płatków owsianych
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  skórki otartej ze świeżej cytryny
  • 4 łyżki  mleka
  • 1 łyżeczka  cukru
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki zrumień na suchej patelni.
  2. Łyżeczkę mąki rozprowadź mlekiem, dodaj skórkę z cytryny, cukier i sól. Mieszając zagotuj. Odstaw do wystygnięcia.
  3. Następnie wbij żółtka, wlej sok z cytryny, wsyp resztę mąki i płatki. Masę dokładnie wymieszaj i ostrożnie połącz z ubitymi na sztywną pianę białkami.
  4. Na rozgrzanym tłuszczu smaż placki. Podawaj z sosem śmietanowym i posiekaną miętą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE