Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Placki cytrynowe


13.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  mąki
  • 2 łyżki  płatków owsianych
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  skórki otartej ze świeżej cytryny
  • 4 łyżki  mleka
  • 1 łyżeczka  cukru
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki zrumień na suchej patelni.
  2. Łyżeczkę mąki rozprowadź mlekiem, dodaj skórkę z cytryny, cukier i sól. Mieszając zagotuj. Odstaw do wystygnięcia.
  3. Następnie wbij żółtka, wlej sok z cytryny, wsyp resztę mąki i płatki. Masę dokładnie wymieszaj i ostrożnie połącz z ubitymi na sztywną pianę białkami.
  4. Na rozgrzanym tłuszczu smaż placki. Podawaj z sosem śmietanowym i posiekaną miętą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE