Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 3/4 puszki kukurydza konserwowa
- 2/3 szklanki fasolka szparagowa
mrożona - 2 sztuki jajka
- 100 g mąka
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 100 ml mleko
- 2 łyżki szczypior
posiekany - 4 łyżki olej rzepakowy
- sól
do smaku
- Salsa:
- 1 sztuka pomidory
- 1 sztuka awokado
- 1 sztuka chili papryczka
- 2 łyżki natka pietruszki
- sok z cytryny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kukurydzę osącz z zalewy. Fasolkę podgotuj przez 2 minuty we wrzątku i odcedź. Kukurydzę i fasolkę wrzuć do miski. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Z powstałej masy usmaż na rozgrzanym oleju placuszki.
- Awokado obierz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Pomidor pokrój w kostkę. Papryczkę oczyść z nasion i razem z natką pietruszki posiekaj. Wrzuć wszystkie składniki do miski i wymieszaj. Placuszki podawaj z salsą.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka