Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placki warzywne z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 10 dag  marchewki
  • 10 dag  pietruszki
  • 10 dag  selera
  • 10 dag  pora
  • 10 dag  cebuli
  • 5 dag  suszonych grzybów
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  zsiadłego mleka
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • sól
  • 1 łyżeczka  ziół prowansalskich
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby zalej szklanką wody, gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Następnie odcedź i posiekaj.
  2. Warzywa obierz. Marchew, pietruszkę oraz seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Czystą cebulę i por drobno posiekaj.
  3. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, obsmaż warzywa oraz grzyby. Dopraw do smaku przyprawami. Odstaw do ostygnięcia.
  4. Mąkę zmiksuj z mlekiem, proszkiem do pieczenia oraz jajkami. Do powstałego ciasta dodaj warzywa oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  5. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Smaż placki na złoty kolor. Podawaj z sosem pomidorowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE