Dzisiaj jest: Niedziela, 26.01.2020 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Placki warzywne


25.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy jęczmiennej
  • 1 szklanka  wody
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 łyżka  masła
  • 2 sztuki jajka
  • 100 g  serka homogenizowanego naturalnego
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Marchew obierz, zetrzyj na dużych oczkach.
  3. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj startą marchew i duś, aż marchew będzie miękka. Odstaw warzywa do ostygnięcia.
  4. Przestudzone marchew i cebulę wymieszaj z kaszą. Dodaj jajka, serek homogenizowany, natkę, bułkę tartą oraz przyprawy. Wyrób na gładką masę i formuj z niej kotlety. Smaż na rozgrzanym oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE