Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placki warzywne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy jęczmiennej
  • 1 szklanka  wody
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 łyżka  masła
  • 2 sztuki jajka
  • 100 g  serka homogenizowanego naturalnego
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Marchew obierz, zetrzyj na dużych oczkach.
  3. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj startą marchew i duś, aż marchew będzie miękka. Odstaw warzywa do ostygnięcia.
  4. Przestudzone marchew i cebulę wymieszaj z kaszą. Dodaj jajka, serek homogenizowany, natkę, bułkę tartą oraz przyprawy. Wyrób na gładką masę i formuj z niej kotlety. Smaż na rozgrzanym oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE